Koulu alkoi 6. tammikuuta joulun jälkeen. Ensimmäisenä päivänä oli ytoja. Aloitimme suomen luonnon nisäkkäitä. Harjoittelimme myös puolijoukkueteltan pystyttämistä. Viikko ei ollut mitenkään erikoinen. ’

13. tammikuuta oli ytoja.
14. tammikuuta menimme Korkeasaareen. Kävimme katsomassa siellä Suomen luonnon eläimiä. Siitä huolimatta kierros alkoi kamelilla. Sen jälkeen olivat vuorossa tunturipöllö ja myskihärkä. Myskihärkä ei varsinaisesti kuulu Suomen luontoon, mutta se voisi kyllä olla suomalainen eläin. Sen jälkeen lähdimme hirvien luokse. Korkeasaaressa on kaksi naarashirveä, emo ja vasa. Samalla tuli juteltua oppaamme kanssa Topiaksesta eli siitä Korkeasaaressa olleesta saimaannorpasta. Teen siitä oman postauksen. Ahman kohdalla opas alkoi vitsailla, että aitauksessa olleet ihmiset olivat ahman harvinaista alalajia. Hän käytti jopa omaa lajinimeämme eli Homo sapiensia. Hän myös kertoi, että Korkeasaaren naarasahma Pinja oli yrittänyt tappaa eläintarhan uroksen, kun niitä oli yritetty parittaa, joten ne ulkoilevat vuorotellen. Sitten oli ilveksen vuoro. Korkeasaaren ilves Mirkku siirrettiin vuonna 2017 Kissalaaksosta Suomen luonnosta kertovalle alueelle. Ilveksen edessä olivat tuulihaukka ja näätä. Tuulihaukka oli tullut Villieläinsairaalan kautta. Seuraavana oli vuorossa metsäpeura. Korkeasaari on mukana Metsäpeura life-hankkeessa, jossa metsäpeuroja vapautetaan seitsemän vuoden ajan Korkeasaaresta, Ranualta ja Ähtäristä takaisin luontoon. Kävimme kierroksen lopussa Kissalaaksossa, koska eihän Korkeasaari vierailu ole mitään ilman käyntiä Kissalaaksossa. Päivän lopuksi söimme eväät Karhulinnalla, jossa asukkaat olivat nukkamassa. Sen jälkeen eläintarhaa sai kierrellä vapaasti.
15. tammikuuta oli Avoimet ovet-tapahtuma. Meidät oli jaettu aamu- ja iltaryhmään. Itse olin iltaryhmässä, jolloin päiväni alkoi klo. 11:30. Meillä oli puolijoukkueteltta ulkona, jossa opetettiin vähän alastamme. Muun muassa opettamalla vieraslajeja. Minä itse jaoin siellä tarroja. Pidin myös huolen siitä, että kaikki käyvät teltassa ennen tarran saantia.
16. tammikuuta opettelimme ensin tunnin Ekokompassista ja sitten kolmeen asti talviretkeilyä.
17. tammikuuta aloitimme nisäkkäiden opiskelun.
Maanantai 20. tammikuuta minulla oli EA-kurssin ensimmäinen osa.
Tiistaina 21. tammikuuta opiskelimme lisää nisäkkäitä.
Keskiviikkona 22. tammikuuta minulla oli EA-kurssin toinen osa. Muu ryhmä teki suunnitelmaa talviretkeämme varten.
Torstaina 23. tammikuuta oli nisäkkäät ja talviretken harjoittelua.
Perjantaina 24. tammikuuta oli nisäkäskoe ja sen jälkeen paja.
27. tammikuuta oli ytoja.
28. tammikuuta käsittelimme tulevaa talviretkeä.
29. tammikuuta meille tuli vierailija Suomen ladulta ja käsittelimme myös KOS-jaksoa (työharjoittelu).
30. tammikuuta meille tuli Luonto-liitolta henkilö puhumaan eläinten oikeuksista. Itse rakastan eläimiä ja eläintarhoja, mutta ymmärrän myös eläintarhoihin kohdistuvan kritiikin. Sen jälkeen oli energiainfo, ja käsittelimme myös lisää sitä tulevaa talviretkeä.
31. tammikuuta oli perjantai, eli pajapäivä. Tosin aamulla oli nisäkästentti.